Header

Regelmæssige servicetjek skaber besparelser

Kraftige prisstigninger er bare én af de mærkbare virkninger af den igangværende inflation. Men der er faktisk penge at spare - med den rette indstilling.

Som følge af den stigende inflation* er prisen på tjenesteydelser og varer steget hurtigt. I Danmark har vi set inflationen stige med hele 8,2% det seneste år - det højeste niveau i 40 år. Under sådanne omstændigheder kan det være lidt af en belastning for økonomien at skulle bruge store beløb på bilreparationer, især hvis man kunne have undgået dem i første omgang.

Tilfredse kunder kommer ofte tilbage, så hvorfor ikke hjælpe dine kunder med at spare penge?

Når det drejer sig om vedligeholdelse af bilen, er der typisk to måder at tænke på:

 • At være proaktiv og vedligeholde bilen på en forebyggende måde, for at undgå at der opstår problemer.
 • At vente indtil problemerne opstår, og derefter risikere dyre reparationer.

*Inflation er en vedvarende stigning i det almindelige prisniveau, som med andre ord betyder, at prisen på varer og tjenester stiger, så pengene bliver mindre værd.

TUNAP workshop

Regelmæssig vedligeholdelse forlænger køretøjets levetid

Hvis vi ser på, hvordan vores menneskekroppen fungerer, er det indlysende, at chancerne for et langt og sundt liv øges, når vi passer godt på kroppen. Det samme er gældende for et køretøj.

Regelmæssig forebyggende vedligeholdelse øger nemlig bilens chancer for en lang levetid uden større, omkostningsfulde reparationer.

Hvis dine kunder er villige til at bruge penge på regelmæssige servicetjek, er det godt at vide, at det rent faktisk kan betale sig på længere sigt. Der vil nemlig være rigeligt med tid til at opdage og rette op på mindre fejl, før de udvikler sig til noget mere alvorligt, der kræver mere omfattende reparationer.

En bil, der er ordentligt serviceret, bruger også mindre brændstof og er derfor også mere økonomisk fordelagtig at køre i.

Ren luft fra klimaanlægget

Hvordan går det egentlig med klimaanlægget?

De fleste ved, at klimaanlægget regulerer temperaturniveauet i bilen. Hvad ikke alle ved, er dog, at bilens klimaanlæg også er ansvarligt for andre vigtige funktioner i bilens drift. Ved regelmæssig gennemgang af bilens klimaanlæg og dermed forebygge potentielle komplikationer hjælper du dine kunder med at undgå større problemer og udgifter i det lange løb.

 

 

Tre gode grunde til at få tjekket klimaanlægget

Ideelt set bør bilens klimaanlæg blive serviceret minimum én gang om året, for at opnå optimal ydeevne.

Fordelene ved et rent og velfungerende klimaanlæg er bl.a.:

 • Beskytter bilens passagerer mod luftforurening.
  Bilens klimaanlæg filtrerer støv, pollen, skadeligt sod og andre luftforurenende stoffer fra, inden luften blæses ud gennem ventilatorerne til passagererne i kabinen.
 • Mindsker risikoen for skader på kompressoren.
  Kompressoren er en af de vigtigste komponenter i klimaanlægget, som gør det muligt for klimaanlægget at udføre sit arbejde. En velfungerende kompressor genererer kølig luft, der køler bilens passagerer på varme dage og forhindrer, at ruderne dugger til i de kolde måneder.
 • Holder brændstofforbruget i skak.
  Hvis kompressoren ikke fungerer optimalt, skal bilens motor arbejde hårdere. Dette kan resultere i, at brændstofforbruget stiger - og det samme gør omkostningerne.
airco well rensning

Effektiv rengøring med airco well®

airco well® produktserien er udviklet af TUNAP til sikker og effektiv rengøring af bilens klimaanlæg. Alle spor af pollen, vejstøv og svampesporer fjernes, hvilket sikrer en sund og sikker kørsel for passagererne. Desuden er alle airco well® produkterne kvalitetsgodkendt af European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF).

 

 

Let at arrangere ved det årlige servicetjek

Alle moderne autoværksteder, der bekymrer sig om bilistens helbred, tilbyder rensning af klimaanlægget. En airco well® rensning tager mindre end en halv time, så anbefal din kunde at benytte lejligheden til at kontrollere og rengøre klimaanlægget i forbindelse med det årlige servicetjek.

Det er uhensigtsmæssigt at vente til der opstår problemer - især i denne økonomi. Regelmæssig service kan have en forebyggende effekt, og du kan dermed spare kunden for større og dyre reparationsomkostninger.

Er du nysgerrig på indtjeningspotentialet ved implementeringen af airco well®?