Bag-on-Valve (BOV)
Aerosolteknologi

Bag-On-Valve: Typisk TUNAP

TUNAP står for intelligente produktkoncepter og bæredygtig udvikling. Vores mål er altid at levere den bedste kvalitet og samtidig opfylde de højeste standarder med hensyn til sundhed og miljømæssig forenelighed. Hvordan vi implementerer disse vejledende principper i specifikke produktkoncepter kan meget godt illustreres af Bag-on-Valve (BOV) aerosolteknologien.

Hvordan virker det? TUNAP forklarer Bag-on-Valve i videoen.

Miljøvenlig, hygiejnisk, bæredygtig.

Bag-on-Valve-teknologien står for kvalitet, bæredygtighed og miljøkompatibilitet. I stedet for brændbare brændstoffer bruger dette intelligente sprøjtedispensersystem miljøvenlige gasser såsom luft eller nitrogen - som i mange af vores konventionelle aerosolteknologier, der bruger klimavenlige drivmidler, hvor det er teknisk muligt.

Med en Bag-on-Valve aerosol adskilles den aktive ingrediens fuldstændigt fra drivmidlet i en forseglet pose. Dette har den fordel, at produktet kan påføres i sin rene form - opskriftens fuldstændige renhed bevares dermed.

Den hermetiske forsegling forhindrer kontaminering og oxidation af den aktive ingrediens. Dette resulterer i en lang holdbarhed for produktet og mulighed for at reducere konserveringsmidler.

Bag-on-Valve aerosolteknologi: Fordele

Miljøvenligt
Brug af miljøvenlige gasser som luft eller nitrogen - uden brug af brændbare brændstoffer.
Hygiejnisk rent produkt
Den hermetiske og funktionelt pålidelige emballage i aluminiumsposen sikrer et hygiejnisk rent produkt.
Længere holdbarhed
Produktet har en længere holdbarhed, aluminiumsposen forhindrer forurening og oxidation af de aktive ingredienser.
360° sprøjteevne
BOV-aerosolen kan sprøjtes i enhver retning og fra enhver vinkel, selv over hovedet.

Drivmidlet er uden for posen (vist her i lyseblå).Adskillelse af produkt og drivmiddel

Med klassiske spraydispensersystemer er produktet og drivmidlet rumligt placeret sammen i dåsen. Dette er ikke tilfældet med Bag-on-Valve aerosoler: Her er produktet og drivmidlet rumligt adskilt fra hinanden.

Den aktive ingrediens er indeholdt i en fleksibel, forseglet aluminiumspose, der er forbundet til ventilen. Det komprimerede drivmiddel er placeret uden for det, i det resterende mellemrum mellem posen og den indvendige dåsevæg.

Når sprøjtehovedet presses, påføres produktet i sin rene form - og ikke sammen med drivmidlet, som det er tilfældet med konventionelle aerosoler.

BOV: Alsidig i anvendelse, bæredygtig i brug

Bag-on-Valve-teknologien er velegnet til alle produkter, der også bruges i konventionelle aerosoler. Men rækken af ​​mulige anvendelser og anvendelser er meget bredere med BOV-aerosoler:

  • En Bag-on-Valve er i stand til at sprøjte i alle positioner (360°) og er derfor ideel til brug under vanskelige forhold, f.eks. over hovedet.
  • BOV tilbyder løsninger til stoffer fra lav-VOC-området (flygtige organiske forbindelser) samt til fremstilling af aerosoler med højere tryk.
  • Bag-on-Valve-teknologi giver også en løsning til produkter, der er svære at fylde med komprimerede gasser, såsom ikke-polære eller viskøse aktive ingredienser.
  • Takket være den hermetiske adskillelse af den ydre beholder og den aktive ingrediens, der er indesluttet i posen, er BOV også velegnet til følsomme eller aggressive formuleringer såsom rengøringsprodukter fra bilindustrien.
  • Da Bag-on-Valve-teknologien anvender miljøvenlige porpellanter som luft eller nitrogen i stedet for brændbare gasser, har denne aerosolteknologi også en fordel med hensyn til sikkerhed og miljømæssig kompatibilitet.
  • BOV-teknologien er også bæredygtig, når det kommer til påføring og bortskaffelse: De anvendte materialer er sædvanligvis genanvendelige, produktet kan bruges flere gange, og posens specielle form gør, at dåsen kan tømmes næsten fuldstændigt og rentabelt.