PCR cap

PCR-låget: endnu et skridt mod bæredygtigheden

Låg fremstillet af genbrugsplast (PCR)

I TUNAP arbejder vi løbende på nye koncepter for at gøre ingredienser, emballage og brugen af produkterne mere bæredygtige. I år tager vi endnu et vigtigere skridt mod bæredygtigheden, hvor vi udskifter alle låg på vores egne mærkevarer med bæredygtige PCR*-låg.

*PCR er en engelsk forkortelse for post consumer recycling, og omfatter materialer der er fremstillet af genbrugsplast.

Comparison

PCR-låget: TUNAPs bidrag til den cirkulære økonomi

Bæredygtighedsfakta om TUNAPs nye PCR-låg

Sustainability facts
Black and gray cap

Genanvendelse efter forbrug (PCR)

Genbrug af plastaffald og besparelse af nyt plast er en central del af TUNAPs mission. Vores PCR-låg er fremstillet af genbrugsplast fra kasserede materialer, der er indsamlet fra husholdnings- eller erhvervsaffald. På denne måde yder TUNAP et permanent bidrag til den cirkulære økonomi.

 

 

Grå er det nye grøn

I modsætning til grå plast kan sort plast kun genanvendes i begrænset omfang: sort plast genkendes typisk ikke i konventionelle sorteringssystemer og kan derfor ikke genanvendes - i hvert fald ikke når det adskilles ved hjælp af NIRS-teknologi (nær-infrarød spektroskopi).

Det grå PCR-granulat sikrer dermed genanvendeligheden - hos TUNAP er grå det nye grøn!

Fra genbrugsmateriale til granulat

Til fremstilling af PCR-plast indsamles affaldsmateriale fra husholdninger eller virksomheder. Det indsamlede materiale er startproduktet i genbrugsprocessen og kaldes derfor genbrugsmateriale. Genbrugsmaterialet sorteres, renses, opvarmes og formales til sidst til granulat, som bruges til fremstilling af vores PCR-låg.

 

 

Farvet plast skifter farve efter omdannelse

Blandingen af plastflager, som udgør genbrugsmaterialet, er farverigt i starten af genbrugsprocessen. Omdannelsen til PCR-granulat gør, at slutproduktet får en grå farve - svarende til genbrugspapir, som oprindeligt havde en grålig farve.

TUNAPs brug af de grå PCR-låg betyder at der bliver sparet på yderligere ressourcer.

Processen: fra granulat til slutprodukt

Granulate
Granulat
Granulat fremstillet af genbrugsplast er gråt i farven. Det danner grundlaget for sprøjtestøbningsprocessen, som former materialet til den ønskede form.
Molding
Sprøjtestøbning
I sprøjtestøbningsprocessen smeltes granulatet og sprøjtes ind i en form under højt tryk. Slutproduktet er det grå låg.
PCR cap
PCR-låget
Vores PCR-låg anvendes til vores egne mærkevarer, som f.eks. vores populære bremserens 915 og 115.