PCR cap

PCR-låget: endnu et skridt mod en mere bæredygtig fremtid

Låg fremstillet af genbrugsplast (PCR)

I TUNAP arbejder vi løbende på nye koncepter for at gøre ingredienser, emballage og brugen af produkterne mere bæredygtige. I år tager vi endnu et vigtigt skridt mod bæredygtigheden, hvor vi udskifter alle låg på vores egne mærkevarer med nye bæredygtige PCR*-låg.

*PCR er en engelsk forkortelse for post consumer recycling, og omfatter materialer der er fremstillet af genbrugsplast.

Comparison

PCR-låget: TUNAPs bidrag til den cirkulære økonomi

Bæredygtighedsfakta om TUNAPs nye PCR-låg

Sustainability facts
Black and gray cap

Genbrug efter forbrug (PCR)

Genbrug af plastaffald og besparelse af nyt plast er en central del af TUNAPs strategi. Vores PCR-låg er fremstillet af genbrugsplast fra kasserede materialer, der primært er indsamlet fra husholdnings- eller erhvervsaffald. På denne måde sørger vi for at drage nytte af eksisterende ressourcer og yde et permanent bidrag til den cirkulære økonomi.

 

 

Grå er det nye grøn

I modsætning til gråt plast, kan sort plast kun genbruges i begrænset omfang: sort plast genkendes ikke i konventionelle sorteringssystemer og kan derfor typisk ikke genbruges - i hvert fald ikke når det adskilles ved hjælp af NIR-teknologi (nær-infrarød spektroskopi). I sorteringsprocessen sender NIR-scanneren en lysstribe ned på transportbåndet, hvor sort plast reflekterer så lidt, at scanneren har svært ved at genkende plasttypen.

Det grå PCR-granulat sikrer dermed genanvendeligheden nu - og i fremtiden.

Hos TUNAP er grå det nye grøn!

Fra genbrugsmateriale til granulat

Til fremstilling af PCR-plast indsamles affaldsmateriale fra husholdninger eller virksomheder. Det indsamlede materiale er startproduktet i genbrugsprocessen, som sorteres, renses, opvarmes og formales til sidst til granulat, som bruges til den endelige fremstilling af vores PCR-låg.

 

 

Farvet plast skifter farve efter omdannelse

Blandingen af plastflager, som udgør genbrugsmaterialet, er farverigt i starten af genbrugsprocessen. Omdannelsen til PCR-granulat gør dermed, at slutproduktet får en grå farve.

Processen: fra granulat til slutprodukt

Granulate
Granulat
Granulatet, som er fremstillet af farvede plastflager, bliver gråt efter omdannelse. Det danner grundlaget for sprøjtestøbningsprocessen, som former materialet til den ønskede form.
Molding
Sprøjtestøbning
I sprøjtestøbningsprocessen smeltes granulatet og sprøjtes ind i en form under højt tryk. Slutproduktet er dermed det grå låg.
PCR cap
PCR-låget
Vores PCR-låg anvendes til vores egne mærkevarer, som f.eks. vores populære bremserens 915 og 115.