airo well

Hjælp dine kunder til et allergivenligt bilmiljø

Clean A/C

Bilværkstedet kan hjælpe

For allergikere, kan bilen være den bedste transportmulighed når sommersæsonen for alvor begynder, og pollenproduktionen stiger. Dog er der mange der overser, at et urent klimaanlæg kan vise sig som en reel sundhedsrisiko for alle bilens passagerer - allergi eller ej.

Derfor er det især vigtigt, at du sikrer et trygt og allergivenligt bilmiljø for dine kunder i sommerperioden.

For mange af os er sommeren lig med lange dage på stranden, picnic på græsset, grillfester og is i lange baner. Men for en stor del af den danske befolkning betyder sommeren også konstant kløende øjne, løbende næser og luftvejsgener. I takt med at temperaturerne stiger, så stiger mængden af pollen i luften nemlig også.

Pollen particles

Hvad er pollen egentlig?

Pollen (el. mikroskopisk blomsterstøv) er plantens celler, som den formerer sig videre med - enten gennem bier og andre pollenspredende insekter, eller blot gennem luften. Derudover er det også dét, der påvirker pollenallergikere mest.

De mest almindelige typer af pollen i Skandinavien omfatter græs-, birk- og bynkepollen. Det er nemlig ikke helt så nemt at undgå disse, hvis man er allergiker, da græs naturligvis er verdens mest almindelige plante, og birk siges at være ét af Europas mest udbredte træarter.

 

 

Hvorfor reagerer kroppen på pollen?

Pollenallergi, eller høfeber, er en overfølsomhed i kroppens immunsystem. Pollen er et såkaldt allergen, som normalt er ganske ufarligt, men i nogle tilfælde danner kroppen antistoffer mod dette allergen, og der udvikles en overfølsomhed som udløser rindende øjne og løbende næse. Dét er nemlig kroppens måde at udrense, i forsøget på at slippe af med allergenet.

Redningen denne sommer

I tilfælde af alvorlig overfølsomhed over for pollen, er der normalt ikke meget andet at gøre, end at tage medicin eller holde sig indendørs, når pollenniveauet er højt. Det er måske ikke så sjovt - især når sommeren står i fuldt flor.

En problemfri måde pollenallergikere kan komme ud og nyde naturen på når pollenniveauet er højt er, ved at vælge bilen fremfor cyklen.

Men vidste du, at bilens klimaanlæg skal rengøres regelmæssigt for at yde optimal beskyttelse?

Hvis din kunde er svært allergisk, er det ikke nok bare at udskifte pollenfilteret - der skal også grundigt rengøringsfokus på selve pollenfilterkassen og fordamperen.

airco well cleaning

Hygiejnisk rengøring af klimaanlægget med airco well®

I TUNAP har vi udviklet airco well® konceptet med lige netop dette for øje. En airco well® rensning sørger for sikker og effektiv rengøring af hele bilens klimaanlæg, samt fjernelse af alle spor af pollen, støv, bakterier og svampesporer.

Derudover bestræber vi os altid på at beskytte miljøet og brugerens sikkerhed og sundhed. Vores airco well® produkter er derfor fremstillet helt uden allergifremkaldende og miljøskadelige stoffer, for at sikre kunden og kundens bil de bedst mulige betingelser for en sikker og problemfri rejse denne sommer.

Kunne du også tænke dig at gøre en forskel for sundheden og miljøet på din arbejdsplads?

Læs mere om vores Human Technology-linje her.